• Direct hulp nodig?

  Bel +31 (0)6 42 80 56 77
  of 

 • Vogelnest verwijderen

  Een vogelnest in uw schoorsteen kan nare gevolgen hebben.

  Voor vogels is een schoorsteen de ideale plek om een nest in te bouwen. Maar dat kan nare gevolgen hebben, naast brand- en koolmonoxidegevaar, kun je ook vocht- en stankoverlast krijgen. Om nesten te verwijderen gebruiken wij een flexibele stok met een speciale boor. Mocht het nest onverhoopt versteend zijn of vastzitten in een bocht, dan adviseren wij u om het kanaal open te laten hakken. Uiteraard wordt deze ook weer vakkundig dichtgemetseld, nadat het nest is verwijderd.

  Vogels komen vaak elk jaar terug om op dezelfde plek een nest te bouwen. Wij raden u dan ook aan om een goede schoorsteenkap te laten plaatsen.

  Vogels maken ook nesten onder dakpannen of in de dakgoot. Dit kan het dakbeschot aantasten en kunnen de vogels voor ongedierte, stank- en geluidsoverlast zorgen. Ook hier geldt; laat de nesten verwijderen en zorg voor preventie.

  De schoorsteenveger zal u een advies geven over bescherming. Als u zijn advies opvolgt, heeft u een nestgarantie: als er op dezelfde plek weer een nest bevindt wordt het gratis verwijderd.

  Voorwaarden

  Het is wenselijk dat u (of een sleutelhouder) aanwezig bent tijdens onze werkzaamheden. De eerste 30 minuten betaalt u de kosten voor het schoorsteenvegen. Het is lastig om aan te geven of en hoe lang we daarna nog met de klus bezig zijn, dat is afhankelijk van de constructie van het nest en de opbouw van het kanaal. Daarom werken we na 30 minuten op basis van het kwartiertarief. Uiteraard krijgt u een bewijs van ons, dat u eventueel aan uw verzekeringsmaatschappij kunt overleggen.

  Dakreparatie limburg aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor roetschades door achterstallig onderhoud en/of foutieve aansluiting van kachels en/of haarden.