• Direct hulp nodig?

  Bel +31 (0)6 42 80 56 77
  of 

 • Schoorsteen renovatie en reparatie

  Schade aan uw schoorsteen is vaak prima te repareren of renoveren

  De buitenkant van de schoorsteen heeft door de jaren heen veel te lijden. Cement neemt vocht op en dat zet vaak uit tijdens vorstperiodes. Het uitzetten en krimpen veroorzaakt vorstschade. Deze schade is vaak prima te repareren, door de buitenkant opnieuw te voegen. Loszittende stenen kunnen over het algemeen weer opnieuw vast gemetseld worden. Na het voegen en impregneren kan uw schoorsteen weer vele jaren mee. Hoe we te werk gaan? We reinigen uw schoorsteen met een hogedrukreiniger met warm water. Onder gepaste druk komt de originele kleur van de bakstenen weer terug. Daarna verwijderen we de oude voegen met een hoekslijper. Met een diamantschijf slijpen wij alle voegen weg, zodat we daarna opnieuw kunnen voegen.

  Ook het schoorsteenplateau en de rollaag (dat is de bovenzijde van een schoorsteen) kan aan vernieuwing toe zijn. Deze zijn vaak van cement en hebben vorstschade geleden. Wij egaliseren het bovenplateau en verwijderen loszittende delen. Daarna gebruiken wij kunststofmortel. Deze neemt geen vocht op zoals gewone mortel. Zo is er geen ruimte voor rek en krimp en is er geen kans op vorstschade. Wij kunnen de schoorsteen voorzien van een nieuwe loodslab.

  Ook impregneren is een mogelijkheid. De waterafstotende laag verlengt de levensduur van uw schoorsteen, omdat regenwater niet meer opgenomen kan worden en mos en algen behoren tot het verleden.